Web Sitesi Nasıl Kurulur | Web Site Oluşturma Hakkında Her Şey !!!

Web siteleri internetin yapı taşları olarak kabul edilir ve nereden veya nasıl başlayacağınızı merak ediyor olmalısınız. Web sitenizi kişisel veya ticari amaçlarla oluşturmak roket bilimi değildir. Bir tane oluşturmak için bir teknoloji uzmanı olmanıza gerek yok.

Web Sitesi Türleri

1. E-ticaret veya çevrimiçi mağaza

Bu tür web siteleri, kullanıcılara çevrimiçi hizmet satın alma ve bunlardan yararlanma olanağı sunar. E-ticaret, müşterilere ve alıcılara getirdiği kolaylık nedeniyle günümüzde iş nişine öncülük ediyor.

Kullanıcıların, e-ticaret web sitenizi kullanarak istedikleri ürün veya ürünleri seçme, sipariş verme ve ödeme yapma olanağına sahiptir.

2. Çevrimiçi Portföy

E-portföy veya dijital portföy olarak da bilinen çevrimiçi portföy, yalnızca bir kullanıcının çalışma örneklerinin bir koleksiyonudur. Artık becerilerinizi ve yeteneğinizi sergileyen bir çevrimiçi varlığa sahip olmanız tavsiye edilir. Bu, kapak mektubunuzun veya özgeçmişinizin yapabileceklerinin ötesinde çevrimiçi olarak kendinizi pazarlamanıza olanak tanır.

İnternet, bireylerin fotoğraf, grafik tasarım, web sitesi tasarımı, makale, veri ve hatta işiniz hakkında bilgi verebilecek kağıt eserler gibi çalışma örneklerini paylaşmalarını kolaylaştırır. Bu, kurumsal ormanda daha iyi fırsatlar arayan insanlar için önemlidir.

3. Blog

Bir blog sitesi, temel olarak, sıklıkla güncellenen çevrimiçi bir kişisel dergi veya günlüktür. Çoğu insan, güneş altındaki hemen hemen tüm konularla ilgili görüşlerini veya kendilerini dünyaya ifade etmek için blog yazar. Günümüzde, e-ticaret veya çevrimiçi işletmeler, markaları ve hizmetleri hakkında tartışmak için kendi blog sitelerini oluşturuyor.

Blog ayrıca çevrimiçi bir portföy olarak kabul edilir ve çoğu kişi, portföylerini oluşturmak için bir başlangıç ​​noktası olarak blog kullanımını en üst düzeye çıkarır.

WordPress, bir zamanlar basit bir blog platformuydu ve verimli bir şekilde en güçlü CMS’lerden (içerik yönetim sistemlerinden) biri haline geldi. Bu blog platformu 2003’te başladı ve bir web sitesi oluşturmak için gidilecek bir yer haline geldi.

4. İş

Ticari web siteleri, bir şirketin vizyonunu ve misyonunu temsil eder, ne yaptıklarını ve insanlar için neler yapabileceklerini gösterir.

Çoğu zaman, ticari web siteleri, kuruluşun tarihini ve arkasındaki insanları içerir.

5. Topluluk

Topluluk, temel olarak belirli bir web sitesini kullanan kişilerdir. Burası, web sitesindeki sorunları, yenilikleri, fikirleri ve görüşleri tartıştıkları yerdir.

Çoğu zaman, insanların iletişim kurduğu bir forum özelliği vardır. Burası aynı zamanda web sitesinin ekibinin kullanıcıları ve izleyicileriyle iletişim kurduğu yerdir.

Platform Seçme

Anahtar, sizin için doğru olan platformu ve web sitenizin ne için olduğunu seçmektir. Dijital çağda, kişisel bir web sitesine sahip olmak, çevrimiçi varlığınızı oluşturmanın hayati faktörlerinden sadece biridir ve bu, çevrimiçi işletmeler için de geçerlidir.

1. WordPress

WordPress, şu anda dünya çapında profesyonel web tasarımcıları, organizasyonları ve e-ticaret girişimcileri tarafından yaygın olarak kullanılan, parlak bir şekilde yükselen bir blog platformu olarak başladı.

Muhtemelen tüm CMS arasında en popüler olarak kabul edilir ve WordPress ile ilgili bir şey , nasıl kullanılacağına dair mükemmel belgeleri nedeniyle yeni başlayanlar için mükemmel bir platform olmasıdır. Ayrıca hızlı bir kurulum sihirbazına sahiptir.

Artıları:

  1. Bir e-ticaret işi yürütenler ve ciddi kariyere sahip kişiler için mükemmel, cilalı ve temiz görünümlü bir web sitesi ile gelin.
  2. SEO (arama motoru optimizasyonu) kullanarak web sitenizi optimize edebilir, web sitenizden para kazanabilir, analizlerinizi takip edebilir, eklentileri keşfedebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.
  3. WordPress benzersiz temalar, temiz görüntüler ve birden çok sayfa ile birlikte gelir.
  4. Ücretsizdir. Ancak, web sitenizin adında “wordpress.com” olmasını istemiyorsanız, yeni bir alan adı için kaydolabilirsiniz: Kişisel, yıllık 48 ABD Doları, Premium 99,84 ABD Doları ve İşletme, 279,84 ABD Doları tutarındadır.

Eksileri:

  1. Portföyünüz biraz zayıfsa, tüm WordPress seçenekleri biraz fazla bunaltıcı olabilir ve daha basit bir CMS platformuyla daha iyi durumda olabilirsiniz.
  2. Platformun şablonunu kurcalamak ve ona aşina olmak için biraz zaman harcamak, çok fazla zaman almaz, ancak köşelerinde ve çatlaklarında yolunuzu bulmanız gerekir.
2. Shopify

Bu CMS platformu, özellikle bir e-ticaret web sitesine, sadece bir CMS alışveriş sepetine hizmet eder. Online perakende satış işine başlamak istiyorsanız, ürünlerinizi satabilir ve müşterilerinizden kredi kartı ödemelerini kabul edebilirsiniz. Başarılı bir çevrimiçi perakende işi ile gelmek için ihtiyacınız olan her şeyi size verir.

Shopify , tema mağazalarında yüzün üzerinde güzel e-ticaret web sitesi şablonu sunar. Ayrıca logonuzu koyarak, renk düzenini değiştirerek ve web sitenizin yazı tipini seçerek işinize ve markanıza uyacak beğendiğiniz şablonu özelleştirmeyi de seçebilirsiniz.

Bu platform, akıcı bir arka uç yönetim alanı ve e-ticaret web sitenizi hem sizin hem de kullanıcılarınızın kullanması için hızlı ve kolay hale getiren güvenli bir barındırma sunar. Shopify, bir HTML ve CSS (basamaklı stil sayfası) kodlaması üzerinde çalışır.

Shopify ile kredi kartıyla ödeme kolay ve basittir. Ayrıca PayPal’ı içeren yüzün üzerinde ödeme ağ geçidiyle de entegre olabilirsiniz.

Artıları:

  1. E-ticaret barındırma için yerleşik hız ve güvenlik.
  2. İnanılmaz müşteri desteği. Shopify müşteri hizmetleri, sorularınıza hızlı, doğru ve faydalı cevaplar verir.
  3. Eklentiler. Shopify Satın Al düğmesi, internette çevrimiçi bir sunumu olan çeşitli markalar için çok fazla esneklik sağlar.

Eksileri:

  1. Shopify yalnızca 30 günlük deneme sürümü sunar ve fiyatlandırma şu şekildedir: Temel Shopify yıllık 156 ABD Doları, Shopify 648 ABD Doları ve Gelişmiş Shopify 1.284 ABD Dolarıdır.
  2. Shopify, şablonlarını ayarlamak ve özelleştirmek için PHP kullanan diğer platformlara kıyasla temalarını özelleştirmek için benzersiz bir kurulum kullandığından özelleştirmeyi aşmak kolay değildir.
  3. İçerik pazarlaması, e-ticaret için geniş bir pazarlama aracıdır çünkü sosyal paylaşımlarınızı artırır, organik trafiğinizi artırır, markanızı büyütmenize yardımcı olur ve müşterileriniz bundan bir şeyler öğrenir. Ancak Shopify’ın blog yazılımı, WordPress ile karşılaştırıldığında en iyisi değil.
3. GoDaddy

GoDaddy, barındırma hizmeti sunan bir alan adı kayıt şirketidir. Alan adı veya web sitenizin adı GoDaddy aracılığıyla satın alınabilir ve kaydedilebilir .

Alan adı pazarlamasında lider olarak kabul edilir ve şimdi tüm ticari hizmetlerde ve barındırmada lider olmak için gelişiyor. GoDaddy Online Store, bir e-ticaret mağazasını biraz çaba sarf ederek çalışır duruma getirmenin hızlı ve kolay bir yoludur.

Web sitesine kaydolarak GoDaddy’yi kullanmaya başlamak kolaydır. Yıllık yaklaşık 360 dolarlık bir fiyat etiketinin ardından ücretsiz bir deneme sunuyor.

“Mağazanızı Tanıtın” özelliği ile e-ticaret mağazanızı tanıtmanın birkaç yolu vardır. Gösterge tablonuzdaki bir bağlantı, aşağıdakileri ayarlamanıza olanak tanır:

a. Facebook’ta sat

B. Sosyal Takip Düğmeleri

C. E-posta Kayıtları

D. Beğen ve Paylaş Düğmeleri

e. Ürün İncelemeleri

GoDaddy, kurulumu kolay ve biraz çabayla dolaşan basit bir e-ticaret mağazası çözümü sunar.

Artıları:

  1. GoDadddy ucuzdur, yenilemede ayda yalnızca 7,99 ABD doları olan bir ekonomi planına sahiptir, ancak her zaman daha uzun kilitlemeler için kuponlar sunar ve fiyatı 1,99 ABD dolarından bile düşürebilirsiniz.
  2. Sınırsız bir bant genişliği ile birlikte gelir. Kullanıcılardan gelen trafik artışını iyi karşılar.
  3. Mükemmel ürün entegrasyonu, eğer ilgileniyorsanız Google uygulamalarını da entegre edebilir ve günümüzde muhasebe hizmetleri de sunarlar.
  4. GoDaddy’nin barındırma hizmeti, 4GH Linux Barındırma kullanan en son teknolojidedir. Doğru web sitesi barındırma ile gelmek için en son teknolojiye sahiptir.
  5. Biraz kapalı kalma süresi vardır ve telefon desteği sunar. 7/24 destek sunarak müşteri hizmetlerini geliştirdi.

Eksileri:

  1. GoDaddy’nin pazarlaması, garip ve olası olmayan bir şekilde oldukça tuhaf. Kötü tartışmalarıyla birlikte bariz bir şekilde cinsiyetçi reklamları kullanmasıyla bilinir.
  2. GoDaddys, nihai planını kullanmadığınız sürece e-posta adreslerinizi ve belleğinizi ve veritabanınızı sınırlar.
  3. Bir web sitesi barındırma seçmek büyük bir sorumluluktur ve bu, GoDaddy’den ayrılmanızı zorlaştırır. Web sitenize çok fazla zaman ve enerji yatırmanız gerekiyor.
  4. GoDaddy veriler konusunda kısıtlayıcıdır ve bu, biraz daha fazla iş yapmanızı sağlayacaktır.
4. Wix

Wix’in dediği gibi: “Her şey çarpıcı web sitenizle başlar”. Bu platform, sizin için çarpıcı bir web sitesi oluşturmak için ileri teknolojiyi güzellikle birleştirir.

Doğru ve doğru bir web sitesi oluşturucuya sahipseniz her şeyin mümkün olduğuna inanır, Wix’in web sitenizi oluşturmanız için size birkaç farklı yol sunmasının nedeni budur . Ayrıca, özellikle geliştirici olmayan kullanıcıları hızlı bir şekilde verimli bir web sitesi oluşturmaya yönlendirmek için tasarlanmış, üzerinde çalışmanız ve istediğiniz herhangi bir şeyi özelleştirmeniz için bir sürükle ve bırak arayüzüne sahiptir.

Kendi web sitenizi tasarlama özgürlüğüne sahip olabilir veya 500’den fazla tasarımcı tarafından yapılmış şablon arasından seçim yapabilirsiniz.

Artıları:

  1. Wix, flash’ı kaldırdı ve önemli ölçüde, küçük e-ticaret işletmesi sahiplerinin kendi kendine yaptığı özel ihtiyaçlara ve pazarlama araçlarına odaklandı.
  2. İşe yarayan bir şeye ihtiyaç duyan DIY kullanıcıları için basit ve kolay tutmaya daha fazla yatırım yapıyor.
  3. Wix, küçük e-ticaret işinize en uygun bir şeydir.
  4. Kısa vadeli bir fiyatlandırma ile birlikte gelir ve ayrıca web sitenizin URL’sinde “wix.com” bulunmasının sakıncası yoksa ücretsiz bir plan sunar.
  5. Tasarım şablonları, sağlam modern tema çeşitleriyle dikkat çekiyor.

Eksileri:

  1. İnternette birçok Wix şikayeti bulabilirsiniz. Bazıları haklı, bazıları değil.
  2. Aylık 4,08 ABD dolarından başlayan ücretli planlarla uzun vadeli fiyatlandırma, ancak bu plan Wix reklamlarını web sitenizden kaldırmaz.
  3. Büyüyen e-ticaret web siteleri için SEO’su, aşırı vaatleri ve taranabilirliği nedeniyle sıklıkla eleştirilir.
  4. Gelişmiş pazarlama araçları ve teknik sınırlamalar.

Bir web sitesi adı ve teması seçme

Hem web sitenizin adı hem de temanız e-ticaret markanıza bağlıdır.

Web sitenizin adının markanızla alakalı olması gerektiğini veya profesyonel amaçlarla kişisel bir web sitesi oluşturuyorsanız her zaman markanızın vizyon ve misyonunu yansıtması gerektiğini unutmamalısınız.

En köklü ve güvenilir web sitesi alan adı uzantısı olduğundan, her zaman “.com” alan adıyla bir web sitesi adı kullanmanız önerilir. Aynı zamanda kullanıcılar, özellikle de teknoloji konusunda bilgili olmayanlar için en akılda kalıcı olanıdır.

Temanız, logonuzdan başlayarak markanıza da bağlı olacaktır. Web sitenizin renk düzeni, kullanıcılarınız ve müşterileriniz için profesyonel ve güvenilir görünmesi için logonuzunkini yansıtmalıdır.

Web Sitesi Etki Alanı ve Barındırma

Alan adı, halihazırda mevcut olanı çevrimiçi olarak kaydettirmeye kıyasla çoğu zaman pahalı olabilir. E-ticaret işiniz için gerçekten iyi bir pazarlama stratejisine sahip olmanızın nedeni budur.

Kendi alan adınız olduğunda, web sitenizi barındırmak için bir sunucuya ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca alan adınızı ve barındırma hizmetini aynı sağlayıcıyla ayarlamanız da önerilir, çünkü aksi takdirde alan adınızı farklı bir sunucuya yönlendirmeniz gerekebilir.

WordPress ve Shopify’ı Yükleme

WordPress Kurulumu

WordPress’in nasıl kurulacağına ilişkin adımlar şunlardır:

  1. WordPress’i indirmeniz gerekiyor
  2. İndirdikten sonra WordPress’i barındırma hesabınıza yükleyin
  3. Ardından, MySQL Veritabanınızı ve Kullanıcınızı oluşturmanız gerekir ve FTP, Dosya Yöneticisi ve SSH aracılığıyla aralarından seçim yapabileceğiniz üç seçenek vardır.
  4. Daha sonra wp-config,php’nizi yapılandırmanız gerekir.
  5. Çalıştırın ve kurulumu tamamlayın.

WordPress kurulumuyla ilgili eksiksiz bir adım adım talimat için bu siteyi kontrol edin .

Shopify Kurulumu

  1. Uygulama mağazasında kullanmak istediğiniz uygulamayı seçin.
  2. Uygulamayı yükle düğmesine tıklayın.
  3. Mağazanızın adresini sağlamanız ve uygulamanın kimliğini doğrulamanız gerekir.
  4. Ardından, uygulamanın kurulumunu onaylayın.
  5. Gerçekten kolay olan uygulamayı kullanın.

Shopify kurulumuyla ilgili eksiksiz bir adım adım talimat için bu siteye bakın .

Web sitesi tasarımı

İşte tam olarak aradığınız şeye uyan profesyonel web sitesi tasarımcılarını işe alabileceğiniz siteler. Örnek çalışmalarını, hizmet bedellerini görebilir, kolayca kiralayabilir ve ödeyebilirsiniz.

  1. Upwork – bu eskiden profesyonel serbest çalışanların ve işletme sahiplerinin bağlantı kurduğu, iletişim kurduğu ve işbirliği yaptığı küresel bir platform olan Elance- oDesk’ti .
  2. Airtasker – bu, kullanıcılarının günlük görevleri dışarıdan temin etmelerini sağlayan mobil ve çevrimiçi pazar sağlayan Sidney merkezli bir Avustralya şirketidir.
  3. Fiverr – bu, tamamlanan iş başına 5 ABD doları maliyetle başlayan hizmetler ve görevler sunan küresel bir pazardır.

İçerik Oluşturma

Web siteniz için özgün ve bilgilendirici bir içerik oluşturmak, ne tür bir kişisel web siteniz veya e-ticaret işinize sahip olduğunuza bağlı olacaktır. Benzersiz değer teklifinizi belirlemeli ve tanımlamalısınız.

Web siteniz için içerik oluştururken ihtiyaç duyacağınız fikirleri almanın en iyi yollarından bazıları şunlardır:

  1. Diğer insanlarla veya ekibinizle beyin fırtınası yapın, bu yaratıcılığınızı ve fikirlerinizi geliştirmenin harika bir yoludur.
  2. Web siteniz için rastgele içeriklerden ziyade bir hikaye oluşturmayı düşünün. Bir konsept sunmak için bir hikaye kullanmak, fikirlerinizi geliştirmenize ve onları etkili bir şekilde kullanmanıza yardımcı olur.
  3. Pazarlamada öğrenmek ve avantaj elde etmek ve aynı zamanda web siteniz için içerik oluşturmak için başkalarıyla görüşün.
  4. Sosyal ağ, hedef kitlenizin ve kullanıcılarınızın ne isteyebileceği hakkında bilgi edinmenin de harika bir yoludur.

Web Sitesi Tanıtımı

  1. Temel SEO – Web sitenizi arama motorlarına ve yerel dizinlere göndererek, anahtar kelimeler ve başlıklar kullanarak yeni içerik üreterek web sitenizi optimize edebilirsiniz.
  2. Sosyal Medya – Sosyal medya dünya çapında yaygın olarak kullanılmaya başlandı, web sitenizi tanıtmak için Facebook, Instagram ve Twitter’ı kullanmak markanızın tanınmasının en etkili yollarından biridir.

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

Bir yanıt yazın