Yerel Banka Hesabınızda Uluslararası Kazanç Alın

Amazon Associates Programı, uluslararası kazançlar için basitleştirilmiş ödemelere sahiptir. Geçmişte, bu kazançlar yalnızca çek veya Amazon Hediye Kartı ile ödenebiliyordu – şimdi, bunlar çoğu yerel banka hesabına banka havalesi yoluyla ödenebiliyor.

ABD (USD), Birleşik Krallık (GBP ve EUR) veya Euro Bölgesi (EUR) banka hesabıyla ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, IT, ES veya CA’da bir Amazon Associate Programına katılan Amazon Associates üyeleri – toplam 52 ülke – artık uluslararası ödemelerini banka hesaplarına yerel para birimlerinde banka havalesiyle alabilirler.

Bu yazıda, bu basitleştirilmiş ödeme yönteminin faydalarını açıklıyoruz. Banka hesabınıza banka havalesiyle USD, EUR veya GBP cinsinden uluslararası gelir elde etmek için Amazon Associates hesabınızda hangi ayarları değiştirmeniz gerektiğini de size göstereceğiz.

ÖĞRENECEKSİN:

  • Ödeme yönteminin hangi yönleri değişti?
  • Basitleştirilmiş ödemenin avantajları nelerdir?
  • Amazon Associates hesap ayarlarınızda gerekli değişiklikleri nasıl yapabilirsiniz?
  • Konuyla ilgili sorular ve cevaplar

Neler Değişti?

Amazon’un birden fazla Amazon Ortaklık Programı vardır. Bugüne kadar, bu Ortak Programlarının katılımcıları – örneğin, ABD Ortak Programına katılan, AB içinde bir banka hesabına sahip bir katılımcı veya ABD’de bir banka hesabına sahip AB Amazon Ortakları Programındaki bir katılımcı – banka havalesi ile uluslararası ödemeler almak. Uluslararası ödemeler yalnızca çek veya Amazon hediye kartı ile yapılabilir.

Desteklenen ülkelerdeki bir banka hesabıyla, artık banka hesabınıza uygun bir havale yaparak seçili yedi Amazon Ortak Programından (tüm AB programlarımız dahil) herhangi birinden gelir elde edebilirsiniz.

Basitleştirilmiş Ödemenin Avantajları Nelerdir?

Avantajlar açıktır: ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, IT, ES veya CA’daki bir Amazon Associates Programına katılanlar, aşağıdaki tabloda listelenen 52 ülkeden birinde bulunan bir banka hesabına sahip olanlar, ilgili para birimleri, artık bu Associates Programlarından uluslararası kazançları banka hesaplarına uygun banka havalesi yoluyla alabilirler. Bu, bir çekin postayla teslim edilmesinden kaynaklanan gecikmeleri ve bankacılık sisteminde bir çekin ödenmesini bekleme ihtiyacını ortadan kaldırır.

Amazon Associates Hesabınızda Gerekli Değişiklikleri Nasıl Yapabilirsiniz?

Banka hesabınıza banka havalesiyle geçerli para biriminde uluslararası gelir elde etmek için Amazon Associates hesabınızdaki ayarlarınızda aşağıdaki değişiklikleri yapın.

Aşama 1

Öncelikle Amazon Associate Central hesabınıza giriş yapın. Web sitesinin sağ üst köşesinde, farenizi e-posta adresinizin üzerine sürükleyin ve ‘Hesap Ayarları’nı seçin.

uluslararası ödeme uk-1

Adım 2

“Ödeme ve Vergi Bilgileri” menü öğesinin altında, “Ödeme Yöntemini Değiştir” alt menü öğesini seçin.

uluslararası ödeme uk-2

Aşama 3

Ardından, “Doğrudan para yatırma yoluyla öde” seçeneğinin yanına bir onay işareti koyun. Birkaç alan görünecektir.

uluslararası ödeme uk-3

4. adım

“Banka Konumu” nu tıklayın ve banka hesabınızın bulunduğu ülkeyi seçin. Banka hesabınızın ülke konumunu seçtikten sonra, hesap verilerini BIC biçiminde girebilirsiniz. Uluslararası banka verileri için, hesap numarası bir sonraki alanda, “Hesap Numarası” nda saklanır ve şu alanda tekrar onaylanır: “Hesap Numarasını Onayla”. ‘Hesap Sahibi Adı’ alanına hesap sahibinin adı yazılır ve ‘Hesap Tipi’ alanına hesap tipi seçilir. ‘Para Birimi’ alanında, banka hesabınız için geçerli bir para birimi seçebilirsiniz. ‘Yönlendirme Numarası / SWIFT Kodu’ alanına bankanızın Swift Kodunu girin. Son olarak, girişinizi kaydetmek için ‘Gönder’e basın.

SSS

1. Yeni ödeme şeklinin bana ne gibi avantajları var?
ABD, AB veya Kanada’da bir Amazon Ortak Programına katılan ve ABD (USD), Birleşik Krallık (GBP ve EUR) veya Euro Bölgesi’nde (EUR) bir banka hesabıyla katılan Amazon ortakları artık uluslararası ödemelerini banka yoluyla alabilirler. kendi yerel para birimlerinde banka hesabına transfer. Bu, birkaç gün sürebilen bir çekin postayla teslim edilmesi ihtiyacını ve çek bankada ödenene kadar bekleme süresini ortadan kaldırır.

2. Desteklenen 52 ülke hangileridir? Para birimleri nelerdir?

Amerika Birleşik DevletleriAmerikan Doları
Birleşik KrallıkGBP veya EUR
JaponyaJPY
Åland Adaları, Avusturya, Azor Adaları, Belçika, Bulgaristan, Kanarya Adaları, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Fransız Guyanası, Almanya, Cebelitarık, Yunanistan, Guadeloupe, Guernsey, Macaristan, İzlanda, İrlanda, Adası Man, İtalya, Jersey, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Madeira, Malta, Martinik, Mayotte, Monako, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Reunion, Romanya, Saint Barthélemy, Saint Martin (Fransız kısmı), Saint Pierre ve Miquelon , San Marino, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre.EUR

3. Benim için hangi ödeme yöntemleri mevcut?
Üç ödeme yöntemi seçeneğiniz banka havalesi, hediye kartı veya çek şeklindedir. Bunlardan, bu ek uluslararası destekle banka havaleleri en iyi deneyimi sağlar ve bunu öneririz.

4. Banka hesabıma havale yoluyla uluslararası ödemeleri nasıl alırım?
Önce, ‘Ödeme Yöntemini Değiştirin’ ardından ‘Hesap Ayarları’nı ve ardından’ Doğrudan para yatırma ile öde’yi tıklayın. Daha sonra banka hesabınızın bulunduğu ülkeyi seçin ve süreç boyunca size rehberlik edin. Daha fazla bilgi için yukarıdaki adım adım talimatlara bakın.

5. Birkaç Amazon Associates Programına katılıyorum. Her program için ödeme bilgilerimi ayrı ayrı vermem gerekiyor mu?
Evet, her Amazon Ortak Programı veya Ortak Kimliği için ödeme bilgilerinizi sağlamanız gerekir.

6. Banka havalesi ile uluslararası ödeme banka hesabıma ücretsiz mi?
Amazon, banka havalesi yoluyla uluslararası ödemeler için sizden herhangi bir ücret almayacaktır. Dönüşüm oranı Amazon’un işletme standartlarına göre belirlenecek. Şu anda, kazancınızı uluslararası programdan yerel para birimine çevirmek için birlikte çalıştığımız bankalar tarafından ödeme gününün döviz kuru uygulanacaktır. Ancak, bankanız hizmetleri için ek bir gelir talep edebilir. Daha fazla bilgi için lütfen doğrudan bankanızla iletişime geçin.

7. Değişiklikler mevcut minimum ödeme eşiklerini etkiliyor mu?
Minimum ödeme eşikleri, yurt içi doğrudan depozito için olanlarla aynı kalacaktır. Uluslararası ödemelerde herhangi bir değişiklik yoktur.

8. Yeni uluslararası banka havalesi ödeme yöntemi, Amazon hediye kartı ile ödemeleri almaya devam edemeyeceğim anlamına mı geliyor?
Hayır, kazancınızın ödemesini bir Amazon hediye kartı olarak almaya devam edebilirsiniz.

9. Ödemeleri kağıt çek yoluyla alıyorum; Bu benim için bir şeyleri değiştirir mi?
Hayır, yine de kazançlarınızın ödemesini kağıt çek olarak alabilirsiniz, ancak ödemelerinizi doğrudan para yatırmaya veya bir Amazon hediye kartına geçirmenizi öneririz.

Bir yanıt yazın